Kapitel 1

Hej. Jag har inget namn till denna saga så jag skriver bara kapitlet av den, så länge. Har du ett förslag på namn, ge mig gärna det i kommentaren:)

1

Jag läste medan Caroline städade sitt rum för ikväll. Hennes pojkvän skulle komma ikväll medans hennes föräldrar och syskon var på fest. Jag skulle stanna här hela helgen. Det var rätt skönt att komma hemifrån. Hon var riktigt irriterad just nu för jag inte hjälpte henne. Jag tyckte det bara var roligt så jag skrattade.
”Han kommer, han kommer!”, ropade Caroline (min kusin) och hoppade upp och ner och började städa bort kläderna från soffan.
”Lunga ner dig Caroline.”, ropade jag till henne, men jag var upp stirrig själv. Har bara träffat honom en gång innan och han var inte så vanlig kille. Vi såg när hans mamma lämnade honom utanför huset. Det var plötsligt två killar och jag och Caroline tittade oförstående på varandra. Det knackade och det små hundarna började skälla när det kom in. Caroline hade två, små, skällande hundar. Det var blåsigt och kalt ute medans det var varmt och skönt här inne.
”Hej sötnos.”, sa Lucas, Carolines pojkvän, och kysste henne starkt. Han var ett huvud högre än henne. Jag vände huvudet. Men killen bakom Lucas tittade på dem ett ögonblick sen fick jag en känsla av att han tittade på mig. Jag vände inte ansiktet för att kolla. ”Caroline. Detta är Erik, jag visste att du skulle ha en vän här så jag frågade och Erik ville med, hoppas det är okej?”, frågade han. Jag rynkade pannan och jag tycket det var konstigt att han frågade nu, när han var här! Hon vände sig bakåt och såg på mig. Jag tittade på henne. Jag suckade och vände mig om och gick in i vardagsrummet. Det fanns två soffor och jag satt mig på den längsta. Jag hörde när Caroline sa glatt, ”Självklart, kom in.”. Caroline och Lucas kom in och satt sig på den andra. Erik satt sig bredvid mig en bit bort.
”Titta vad jag har med mig.”, sa Lucas och tog upp en påse. Han tog först upp en sex - pack med öl. Jag gapade munnen och Lucas märkte det. Han höjd ögonbrynen. ”Vill du ha?”
”Är du dum i huvudet?!”, skrek jag nästa. Alla tre rykte till och ingen av dem väntade sig att jag skulle svara på det sättet.
”Nej, det är bara öl.”, sa han. Jag blängde på honom. Sen vände jag blicken till Caroline.
”Du får inte dricka en klunk.”, sa jag alvarligt.
”Du började låta som min mamma. Kom igen, slappna av.”, sa hon och lutade sig bakåt i soffan.
”Ja, visst. Det kanske jag gör! Men jag måste ta hand om dig när du blir ful!”, sa jag högre och högre för varje mening.
”Okej, bara en.”, sa hon och log lite mot mig och rykte upp axlarna. Jag tänkte efter bara någon sekund. Hur mycket kunde det göra?
”Okej. En!”, sa jag och vi alla lutade oss bakåt. Caroline kröp in sig i Lucas armar och jag försökte sitta så långt ifrån Erik som möjligt. Caroline satt igång teven och vi tittade på Håll i väggen. Vi skrattade riktigt mycket. En satt sig mitt i väggen och hängde kvar tills den gick i sönder. En annan grej var att lagkapten hade puttat in sina lagkamrater i polen innan väggen hade kommit fram så det var tvungna att dra upp dem igen medans väggen var på väg. Sen så satt sig en film igång. 2 Fast 2 Furious. Det var inte någon film som jag gillade väldigt mycket, men början var bra när det hade ett race. Klockan var bara runt halv elva på kvällen, men jag var riktigt trött att jag inte kunde hålla mina ögon öppna. Jag reste mig upp och började gå. Caroline och Lucas strulade så jag trodde inte det skulle märka något och jag var inte så orolig för Erik.
”Annie, var ska du?”, frågade Caroline och lätt ful.
”Gå och lägga mig. Orkar inte mer.”, sa jag och lätt trött och inte irriterad, som jag egentligen var.

Jag hörde när jag precis hade kommit i säng att någon gick upp för trappa. Jag stirrade på dörren och trodde det var Caroline som skulle kolla. Men när Erik kom in så blev jag stum.
”Hej, kan jag komma in?”, frågade han och hans röst förvandlade mig till en sten. Det var som ett lent finger som strök över min mun. Jag nickade bara när jag förstod att jag inte kunde säga något. ”Tack.”, sa han och jag satt mig upp i sängen. Tack och lov hade jag redan tagit på mig pyjamasen. För om han skulle ha kommit upp när jag höll på att ta av mig skulle jag bli knäpp. Han satte sig på andra sidan av sängen och jag tittade på mina händer. Jag kände rätt klart att han tittade på mig med en konstig blick och jag ville inte möta den, sa en röst i mitt huvud medans en annan röst sa, ”Kolla in i dem ögonen!”. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra så jag tittade upp försiktigt och jag blev mer förvandlad, när jag tittade in i hans guld färgade ögon.


Slut på kapitel 1


Kommentarer
Postat av: Louise

Hihi ...En av dina karaktärer heter Caroline och Min heter Carolina , vilket sammanträffande ;D:)

Detta kapitel var sjukt bra ! Ska läsa andra kapitlet på en gång ;)

2009-10-28 @ 19:43:23
URL: http://relaxsweetxx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback